Op huizenjacht? Ontdek hoe de woningmarkt evolueert en krijg hulp bij de aankoop van je huis.

In 2020 zullen er veel betaalbare woningen op de markt komen. Dit zou wel eens jouw lucky year kunnen worden! Hoe weet je of je de juiste keuze maakt? Hoe vermijd je een miskoop? En, last but not least: hoe ben je zeker van de laagste prijs? Je ontdekt het zo!

Vastgoedmarkt in beweging

Feit: volgens de nieuwe vastgoedwetgeving moeten alle huurwoningen vanaf januari 2020 dubbele beglazing, dakisolatie én rookmelders hebben. De renovatiekosten voor verhuurders kunnen oplopen tot tienduizenden euro’s. Veel verhuurders kiezen er dan ook voor om te verkopen in plaats van te renoveren. En dat heeft zo zijn gevolgen voor de vastgoedmarkt. Wat moet jij hierover weten?

Verhoogd aanbod aan betaalbare woningen

Heb je je droomwoning gespot, dan wil je liefst snel tot de aankoop overgaan. Deze kans mag je niet laten liggen, toch? Denk toch maar eens goed na. Er zijn immers 1001 punten om rekening mee te houden. Is de woning volledig vergund? Wat is de staat van de technische installaties? Zijn er onzichtbare erfdienstbaarheden? Wat met het bodemattest, de keuring van de elektriciteit, het energieprestatiecertificaat en het asbestattest? … Ontdek hier hoe je een objectief advies voor de aankoop van je huisbemachtigt.

Deskundige hulp bij de aankoop van je huis

Het aanbod aan betaalbare koopwoningen wordt groter, maar het blijft opletten geblazen. Je zou niet de eerste zijn die geconfronteerd wordt met verborgen gebreken, of die veel te veel betaalt. Weet jij waarop je moet letten bij de aankoop van een woning? Geen stress, je kunt immers onafhankelijk en betrouwbaar advies krijgen voor de aankoop van je huis. Zo bespaar je jezelf zorgen en geld! Leer hier meer over de mogelijkheden.

Vastgoedmarkt wordt kopersmarkt

Er zullen de komende maanden dus meer verouderde huizen en appartementen op de vastgoedmarkt komen. Veel van die panden zullen aan een correcte (en vaak zelfs aan een lagere) prijs op de markt komen waardoor ze betaalbaarder worden voor jonge gezinnen en starters. Maar hoe vind je de geknipte woning voor jou en je gezin? Informeer je over aankoopbegeleiding voor het kopen van je woning.

Hulp bij de aankoop van een woning

Heb je een woning op het oog? Laat je niet opjagen door de verkoper of verkopende makelaar. De leningen zullen nog een tijd historisch laag blijven staan, dus je hoeft je niet te haasten om te kunnen profiteren van een voordelig tarief. We raden aan om eerst deskundig advies in te winnen over de woning in kwestie. Is de woning dan nog steeds interessant voor jou, dan loont het de moeite om slim te bieden. Ook daarvoor kun je hulp krijgen van een expert. Als koper kun je zo tot 25.000 euro besparen op de aankoopprijs.

Hulp bij het bieden

Sommige woningen worden 20 tot 25% procent boven de marktwaarde verkocht, een zeldzame keer vind je een woning die 15% onder de marktwaarde wordt aangeboden. Hoe bepaal je jouw bod? De aankoopbegeleider kan de waarde van de woning perfect inschatten. Hij zorgt ervoor dat jouw bod onderbouwd is met de juiste argumenten. Zo is het al gebeurd dat een koper 25.000 euro bespaarde op de aankoopprijs dankzij advies van de aankoopbegeleider. Dat kan tellen, toch?

Advies bij aankoop van immo en meer

Woningen vergelijken, de woning van je keuze screenen op gebreken, afbieden op de verkoopprijs … Het is niet makkelijk zonder de nodige expertise en ervaring. Je kunt raad vragen aan de verkopende makelaar, maar die zal zich niet gauw negatief uitlaten over de woning. Wat nu? Een aankoopbegeleider geeft je eerlijk en onafhankelijk advies bij de aankoop van een woning. In Nederland wordt zowat de helft van de panden gekocht met de hulp van een aankoopbegeleider. En in België is deze dienst stevig in opmars. Interesse? Neem dan contact op met een ervaren vastgoedexpert uit Herentals.

Onafhankelijk advies

Om de woning correct te kunnen inschatten, moet je het antwoord krijgen op heel wat vragen. Zijn alle constructies vergund? Ligt de eigendom in de juiste zone? Zijn er voorkooprechten? Wat met het bodemattest, de keuring van de elektriciteit, het energieprestatiecertificaat, etc.? Is de vraagprijs wel correct? De aankoopbegeleider onderzoekt het voor jou. Zo kun je de juiste keuze maken zonder zorgen en behoed je jezelf voor een miskoop.

Op maat van jouw noden

De aankoopbegeleider kan je bovendien heel wat taken uit handen nemen. Hij bezoekt samen met jou de woning en onderzoekt of deze technisch in orde is. Hij analyseert de documenten en contracten die de koper je voorlegt. Hij bezorgt je een schattingsverslag voor je bank en onderhandelt met de verkoper over de aankoopprijs en de voorwaarden. Ook kan hij de verkoopovereenkomst opstellen en de administratieve formaliteiten regelen. Jij bepaalt zelf waarvoor je de aankoopbegeleider inschakelt. Vraag hier naar het aanbod en de tarieven.

Graag hulp bij de aankoop van een woning? De aankoopbegeleider staat je bij van a tot z. Zo ben je zeker van een zorgeloos traject en een voordelige deal. Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking en krijg alvast nuttige tips.