Opkomend in België: krijg professioneel, onafhankelijk advies bij aankoop van een woning

Weet jij waarop je moet letten bij de aankoop van een huis? Misschien neem je je nonkel, die nog als aannemer heeft gewerkt, mee naar elke bezichtiging voor advies. Maar weet hij ook of de woning zonevreemd is? Hoeveel het huis precies waard is? Hoe je kunt afbieden? Ontdek hoe je professionele hulp krijgt bij de aankoop van een huis en doe de deal van je leven.

Droomwoning of kat in een zak?

Uit het leven gegrepen: Elke en Peter slagen erin om hun droomwoning te kopen. Ze zijn dolgelukkig, tot er een vochtprobleem opduikt. Plots staan ze voor torenhoge onvoorziene kosten, bovendien is hun woning veel minder waard dan ze eerst dachten. Eigenlijk hebben ze allang spijt van hun aankoop. Het kan ook anders. Tegenwoordig kun je professionele aankoopbegeleiding krijgen voor de aankoop van een woning of immo. Zo vermijd je valkuilen en extra kosten. Bovendien geniet je van een zorgeloos traject.

Waarop letten bij de aankoop van een huis?

Heb je je droomwoning gespot, dan wil je liefst snel tot de aankoop overgaan. Deze kans mag je niet laten liggen, toch? Denk toch maar eens goed na. Er zijn immers 1001 punten om rekening mee te houden. Is de woning volledig vergund? Wat is de staat van de technische installaties? Zijn er onzichtbare erfdienstbaarheden? Wat met het bodemattest, de keuring van de elektriciteit, het energieprestatiecertificaat en het asbestattest? … Ontdek hier hoe je een objectief advies voor de aankoop van je huisbemachtigt.

Deskundige hulp bij de aankoop van je huis

Je zou niet de eerste koper zijn die in zijn enthousiasme belangrijke gebreken over het hoofd ziet. Of misschien ben je wel voldoende kritisch, maar heb je eenvoudigweg niet de nodige kennis om een woning te beoordelen. En de verkopende makelaar, die wil toch vooral een positief beeld schetsen. Graag professionele hulp bij de aankoop van je woning? Maak kennis met de aankoopbegeleider.

Perfect geïnformeerd van a tot z

De aankoopbegeleider kan uiteenlopende issues aan het licht brengen. Van een afgekeurde elektrische installatie en een verouderde verwarmingsketel tot vochtproblemen en verborgen voorkooprechten. De aankoopbegeleider detecteert problemen en informeert je over de implicaties zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken. Neem vrijblijvend contact op met een aankoopbegeleider voor meer info.

Hoe helpt een aankoopbegeleider?

Maar een aankoopbegeleider doet veel meer dan advies geven bij de aankoop van immo. Hij gaat samen met jou het pand bezoeken. Hij checkt of de woning technisch in orde en de vraagprijs correct is. Hij analyseert alle documenten en contracten die de verkoper je voorschotelt. Hij bezorgt je een schattingsverslag voor je bank en onderhandelt met de verkoper over de prijs en de voorwaarden. Als je wil, stelt hij ook de verkoopovereenkomst op en regelt hij alle administratieve formaliteiten. Jij kiest zelf van welke diensten je gebruik maakt. Vraag hier naar het aanbod en de tarieven.

Hulp bij het bieden

Sommige woningen worden 20 tot 25% procent boven de marktwaarde verkocht, een zeldzame keer vind je een woning die 15% onder de marktwaarde wordt aangeboden. Hoe bepaal je jouw bod? De aankoopbegeleider kan de waarde van de woning perfect inschatten. Hij zorgt ervoor dat jouw bod onderbouwd is met de juiste argumenten. Zo is het al gebeurd dat een koper 25.000 euro bespaarde op de aankoopprijs dankzij advies van de aankoopbegeleider. Dat kan tellen, toch?

De aankoopmakelaar

Naast de verkoopmakelaar is er nu dus ook de aankoopmakelaar. Die verdedigt de belangen van jou als koper. Professionele aankoopbegeleiding is nog vrij nieuw in België, maar in Nederland wordt al zowat de helft van de eigendommen gekocht met behulp van een aankoopbegeleider. We verwachten dat professionele aankoopbegeleiding voor immo ook in België snel ingeburgerd zal raken. Want ook in België zitten kandidaat-kopers vaak op een roze wolk, waardoor ze belangrijke zaken uit het oog verliezen.

Graag hulp bij de aankoop van een woning? De aankoopbegeleider voorkomt dat je aankoop op een teleurstelling uitdraait en neemt zorgen weg. Neem contact op voor een eerste gratis afspraak waarop je gouden tips krijgt. In een moeite leer je wat de aankoopbegeleider voor jou kan betekenen. Doen!